Quixotic LIVE // Stranger Synths Farsang @ Akvárium Klub – 2022.02.25.

Zenés programok Budapesten: Stranger Synths Farsang

Quixotic LIVE koncert és Stranger Synths Farsangi buli most először az Akváriumban. Egy igazi retrowave időutazás a 80as évekbe élő koncerttel és farsangi beöltözős afterpartyval hajnalig.

Quixotic LIVE

A hazai synthwave stílus legismertebb bandája visszatér végre a színpadra! Ismét élőben csendülnek fel Quixotic dalai. A Flamingo Drive-In a 80-as évek hangulatát idéző szintetizátor dallamok és gitárszólók modern hangzásával repít vissza a kopott VHS szalagok korszakába. A Quixotic LIVE formáció a lemezen is közreműködő Czifra Miklós (Leander Kills, Amigod, Poison Alley) gitárossal és Baracskay Rita szaxofonossal kiegészülve érkezik a színpadra.

Élőben hallhatjátok Highway Violence-t is melynek rövid filmé nőtt klipje hazai és nemzetközi sajtót is bejárta: https://youtu.be/nQeFiG050J0

Quixotic rövid idő alatt nem csak Magyarország legnépszerűbb synthwave dj/producere lett, de nevét már világszerte ismerik a műfaj követői. “Palms” című slágere már 9 millió megtekintés felett jár a Youtubeon. Emellett ő a házigazdája a nagy sikerű Stranger Synths és WAVES bulisorozatoknak.

Quixotic vendége a Maneuver Maneuver kapcsán zeneileg leginkább egy olyan elegyet érdemes elképzelni, amiben ugyanúgy megfér a mai alternatív és indie előadók világa, mint a ’80-as és ’90-es évek sötétebb, szintetizátor alapú zenéi és az amúgy alapjáraton slágeres popzene is. Talán a New Order, a 2 Unlimited, Crystal Castles, Gary Numan és a Late of The Pier szerelemgyerekeként fogható fel a duó stílusa, ami azért tudatosan korszerű formában hozzá vissza az említett hatásokat.

Stranger Synths Farsang

A koncertek után az ország legmenőbb 80s/retrowave bulija, bepattanunk a DeLorean-be és Hill Valley városává változik az Akvárium Klub, ahol a 80as évek hangulatával átitatott mai és korabeli slágerekre bulizhatsz. A hangulatért, Quixotic az új retrowave hullám legismertebb hazai úttörője felel. Szettjei garantált audiovizuális időutazásra visznek a szinti hullámain. Karácsonyi izzók, retro arcade gépek a teljes Upside Down élményért. A felvezetést szinti szakértő kolléga Megahit biztosítja majd az első órában.

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/394116775805670/